«Jødernes historie» skildrer jøderne kultur og historie fra Abrahams udvandring til Kanaans land og frem til forfatter og overrabbiner Max Friedigers samtid i 1930’erne. I kronologisk rækkefølge beskriver Friediger de største og væsentligste momenter i jødisk historie, herunder jødernes tilbagekomst til Babylonien, Palæstina under Roms protektorat, jøderne i europæiske lande omkring år 1500, jøderne i oplysningstiden, jøderne i skandinavien, nationalisme og zionisme og jøderne under og efter første verdenskrig. Bogen er oplagt til brug i undervisningssammenhæng og henvender sig i øvrigt til alle, der interesserer sig for jødedom, historie, religion, politik og kultur.
Max Friediger (1884 — 1947) var en dansk overrabbiner og forfatter. I 1920 blev han valgt til overrabbiner ved Mosaisk Trossamfund i København, men under anden verdenskrig blev han sammen med sammen med 450 andre danske jøder interneret i Horserødlejren af den tyske besættelsesmagt og senere deporteret til Theresienstadt. I Theresienstadt førte Friediger ministerialbog over de danske jøder i lejren, hvor han registrerede fødsler, navngivning og dødsfald. Sammen med de overlevende danske jødiske fanger blev Friediger i 1945 hentet af de De hvide busser.
Friediger var stor fortaler for et større fællesskab med den kristne verden samtidig med at han gik ind for et jødisk genopbygningsarbejde i Palæstina. Gennem sit liv udgav han flere bøger om jødedommen, herunder «Lærebog i den jødiske religion» (1922) og «Jødernes historie» (1934) samt erindringerne “Theresienstadt” (1946) om sin tid i koncentrationslejren.