da
Books
Johannes Sløk

Det absurde teater og Jesu forkyndelse

«Ingen har nogen sinde forstået Jesus, og ingen vil nogen sinde komme til at forstå ham. Han er derfor en gåde og en udfordring. Man kan naturligvis lade ham være og beskæftige sig med noget andet, for selv om en gåde bliver stillet, kan ingen tvinges til at løse den … Man kan negligere Jesus, og i så fald negligerer man ham, og det er i sig selv en bestemt måde at forholde sig til ham på.»
Således indleder Johannes Sløk kapitlet “Det absurde i Jesu forkyndelse” i bogen, der sætter den oldgamle form for teater – nemlig det absurde – i forbindelse med selve Jesu forkyndelse.
Johannes Sløk (1916–2001) var en dansk teolog, filosof, idehistoriker og debattør. Han blev ansat som professor ved Det Teologiske Fakultet ved Aarhus Universitet i 1959 og blev sidenhen en af hovedkræfterne bag oprettelsen af Institut for Idehistorie ved Aarhus Universitet.
Johannes Sløk var som filosof stærkt inspireret af Søren Kierkegaard og har skrevet flere bøger om hans tanker og eksistentialisme generelt. Gennem sit mangeårige akademiske virke nåede Johannes Sløk at skrive mere end 60 bøger om filosofi, teologi og idehistorie.
167 tiskanih stranica
Vlasnik autorskih prava
Lindhardt og Ringhof
Objavljeno prvi puta
2017
Godina izdanja
2017
Jeste li već pročitali? Kakvo je vaše mišljenje?
👍👎

Citati

  • metteoveje citiraoprije 4 godine
    Udlægningen er først legitim, når dens sigte er at støde gennem det eventuelt særdeles konkrete indhold til den formale formation, som dette indhold er modelleret efter. Hvad der på den anden side ikke forhindrer, at den legitime udlægning til sidst finder sig nødsaget til at forblive i det konkrete; thi det formale kan undertiden ikke formuleres
  • metteoveje citiraoprije 4 godine
    Jesu lignelser har en række formale træk fælles med det absurde teater: de er en demonstration, en fremvisning af grundvilkårene for menneskeliv, et forsøg på at bringe tilhørerne ind i den fundamentale situation, det radikale lag, der ligger under alt konkret menneskeliv. Men i Jesu lignelser er absurditeten skærpet, for i den forkyndelse, de udgår fra, er absurditeten ikke begrundet i et sammenstød mellem livet selv og de forventninger mennesket møder det med, men mellem livet, som mennesket hidtil har kendt det, og et nyt liv, som mennesket ikke kender, men som nu – netop i lignelsens fremvisning – bliver synligt, et liv under nye vilkår og som en ny mulighed.
fb2epub
Povucite i ispustite datoteke (ne više od 5 odjednom)